Over Ron


Welkom op mijn website

“Als fotograaf wil ik graag een andere kleurrijke wereld laten zien. De details van het normale leven benadrukken met oog voor de sfeer en dingen die niet snel gezien worden.”


Foto van RonWelkom op mijn website. Een plaats waar ik graag mijn liefde voor fotografie deel en zo openhartig mogelijk wil zijn over wat mij bezighoudt. Dit lijkt misschien ver te gaan, maar omdat fotografie mij de perfecte mogelijkheid biedt mij te uiten, gaat dit vanzelf. Hierdoor is deze site meer dan zomaar een plek op het internet. Voor mij geeft het op een heldere manier weer waar ik nu sta in mijn leven en hoe graag ik me bezig houd met techniek en details.Je moet weten dat ik als kind al veel aandacht had voor het fototoestel van mijn vader. Ik kreeg de kans om met een klein, goedkoop toestel mijn eigen foto's te maken. Dat daagde me uit om er net zoveel aandacht voor te hebben als mijn vader, en minstens zulke mooie foto's te maken. Aanvankelijk was dit het beginpunt van mijn interesse in beeld. Het bracht me zelfs een carrière bij de televisie, waar ik niets anders deed dan werken met bewegend beeld en geluid. Tot ik erachter kwam dat de technologie van fotografie zich zover heeft ontwikkeld dat ik mijn technische kennis er volop in kwijt kan en er op dat vlak oneindig veel te ontdekken is. Zo kan ik van elk moment een opname maken die onvergetelijk is. Mooier. Iets dat alle details weergeeft en waar ik uren mee bezig kan zijn. Het resultaat is vol details, die mijn gevoel weergeven en versterken.


“ … color is like dynamite — dangerous, unless you know how to use it.”
1000 Photo Icons by Anthony Bannon (Foreword), George Eastman House

27

Reacties

 1. Gravatar

  Een pagina over mij en een volledige website over mijn fotografie.
  Ik krijg vaak vragen over hoe ik m'n foto's maak, zo is het idee voor deze website ontstaan. De website wordt regelmatig aangevuld, dus blijf gewoon terugkomen en laat je verrassen door de bijzondere fotografie.
  Ik vind het altijd leuk als er reacties gegeven worden! Dus leef je uit!


 2. Gravatar

  Hi Ron, Gefeliciteerd met deze website! Ook dit heb je weer met grote precisie gedaan. Ik hoop dat je hier je liefde voor fotografie en al je creativiteit en vakkundigheid naar hartelust kunt delen. Ik kan niet wachten om meer van je foto's te zien!


 3. Gravatar

  Hallo Ron, Geweldig dat we nu ook je creativiteit en vakmanschap online kunnen volgen. Ik ben erg verliefd op je macro-foto's en kan niet wachten op meer van dit moois.


 4. Gravatar

  Ron! Gefeliciteerd: Ron Stalenhoef Fotografie is nu een feit. Je hebt jezelf weer overtroffen en als ik onze sites vergelijk kan je goed zien hoe professioneel je te werk gaat. Ik hoop dat we nog lang zullen samenwerken. Veel succes!


 5. Gravatar

  Mooie site! Gave foto's! Je bent goed bezig!


 6. Gravatar

  Ron heeft het aangeboren talent een 'beelddenker' te zijn. Oog voor de aller kleinste details... herkenbaar. De foto's zijn geen plaatjes, het zijn verhalen. Laat je fantasie de vrije loop. Ron, ik ben onder de indruk.


 7. Gravatar

  Hey Ron!
  Had het je al laten weten, maar wat een mooie site! Iets waar je erg trots op kan en mag zijn! Hoop dat je nog veel meer leuke reactie's mag ontvangen en dat deze site je ontzettend goede en positieve dingen gaat brengen! Veel geluk!


 8. Gravatar

  Yohoho Ronnie Baby,
  De hdr-foto's zijn net met de hand geschilderd. Ik weet niet welke techniek je gebruikt maar je bent het wel meester! Ik ben onder de indruk en misschien kan ik nog wat tips van je krijgen..... Groetjes, Marcin


 9. Gravatar

  Hoi Ron!
  Fantastisch mooie site! Ben onder de indruk van de site, maar vooral van de foto's. Veel succes!


 10. Gravatar

  Hoi Ron, wat ziet je site er gelikt uit. Dat heb je echt weer mooi gedaan. Ook je foto's zijn schitterend. Ik geloof dat ik ook maar eens een cursus ga volgen. De apparatuur heb ik al, maar het ontbreekt mij aan voldoende kennis en vooral tijd. Wie weet kunnen we dan over een poosje samen op pad om mooie plaatjes te schieten en kun jij mij de nodige tips geven. Ron, ga lekker door zo en ik zal regelmatig op je site kijken of er nieuwe meesterwerken te bewonderen zijn!


 11. Gravatar

  Hi Ron, ben benieuwd hoe je foto's in de kerk zijn geworden. Zie ze hopelijk snel.

  Groet, André


 12. Gravatar

  Lieve Ron,
  Wat een geweldig mooie foto's daar mag je trots op zijn.
  Vind de site erg mooi en verassend. Kijken uit naar meer, succes schat.
  Liefs en een dikke kus


 13. Gravatar

  Ron,
  Leuk om nu nog meer foto's te zien! Je bent veelzijdiger dan je tot nu toe liet zien. Ook de nieuw geplaatste beelden zien er ontzettend goed uit.


 14. Gravatar

  Hi Ron,
  Absoluut een stap verder. Leuk dat je site nu meer mooie foto's bevat. De foto's van de kerk zijn erg mooi geworden. Nu de klokken nog. Ook leuk dat nu al mijn vriendjes in het buitenland jou site kunnen lezen. Kortom ziet er goed uit, ben trots op je. Wanneer kom je mijn directiefoto's maken?


 15. Gravatar

  Ron, ik ben -net als André- erg benieuwd naar je bevindingen in de klokkentoren. Als die net zo indrukwekkend zijn als ín de kerk dan zullen het prachtbeelden worden. Ik hou je site in de gaten! Lieve groet van Thimo.


 16. Gravatar

  Hoi Ron,
  Je hebt weer mooie plaatjes geschoten. Ziet er echt mooi uit. Je mag mij wel eens een spoedcursusje geven als je zin hebt.


 17. Gravatar

  Hi Ron,
  Ik loop achter....., zie nu je foto van de molen. Met één woord te omschrijven:
  "GEWELDIG" !


 18. Gravatar

  Hi Ron,
  Leuk om je site weer eens uitgebreid te bekijken. Lekker overzichtelijk en gebruiksvriendelijk!! Maar ja, ik had van jou als ‘Pietje Precies’ ook niet anders verwacht …. Hier kan je zéker trots op zijn!!

  Wat je foto’s betreft en je oog voor details en kleur: fantastisch!! En ik ontdek, dat je al aardig de ‘magisch realistische’ kant opgaat; een term, die zowel in de schilderkunst als in de literatuur gebruikt wordt. Je maakt van je fotografietechnieken goed gebruik om je foto’s door het spel van licht en kleur die geheimzinnige en soms vervreemdende karakters mee te kunnen geven. Kortom alle lof!! Wat heeft een mens toch af en toe veel verborgen talenten….

  Ik hoop vurig binnenkort meer foto’s van je te kunnen bekijken…..


 19. Gravatar

  Wauw.. Het wordt alsmaar mooier en mooier.. Je hebt er echt je draai in gevonden! Leuk om te zien!
  Ga zo door, ik blijf je een beetje in de gaten houden ;)! 20. Gravatar

  wow Ron jij bent enorm gegroeid zeg qua fotografie en jou foto's zeggen meer dan 1000 woorden ene jij schrijft tegenwoordig met licht met behulp van een camera. Een mooie site heb jij daar ben ik best wel jaloers op haha.
  Groeten Jan Lucassen


 21. Gravatar

  Wát een mooie site! En wat een jaloersmakend mooie foto's maak jij toch! En hartstikke geleficiteerd met je publieksprijs; dat zegt toch wel wat! Ik vind de teksten die je bij de foto's hebt staan ook mooi én wat toevoegen! Ik ga zeker vaker kijken op je site naar het allernieuwste moois!
  Lieve groetjes, Annette.


 22. Gravatar

  Ben onder de indruk, top! Ik wist helemaal niet dat je dit ook zo goed kon, vooral niet mee stoppen! XX Irene


 23. Gravatar

  Hallo Ron, in drie woorden je foto's samengevat: Ge Wel Dig!!!
  groet, Henri


 24. Gravatar

  Hoi Ron,

  Benieuwd naar je site en je foto's. Het is een bevestiging dat je een talent hebt!

  Advies, kijk ook eens naar de kunstsector, want je hebt oog voor een andere inslag dan de reguliere fotografie. Namelijk een kunstzinnige. Zeker de serie 'Geleefd' hoort bij je serie Art, deze is surrealistisch en heel mooi qua kleurstelling.

  Misschien een idee voor je om een keer wat galeries of fotobehangspecialisten (Eijffinger etc voor wallpapers) te benaderen, wat zij er van vinden?

  Ik vind het erg mooir en wens je veel suc-6 met alles!

  Hartelijke (kunst) groet van Eva*


 25. Gravatar

  Hey Ron,

  Ik ging je even opzoeken op facebook en zag dat je een website had, maar dit had ik niet verwacht zeg. Wat een mooie foto's, kan er uren naar kijken :)
  Dit is wel wat anders dan ons gewone werk he ;)

  Ben benieuwd naar meer foto's.

  Liefs,
  Cindy


 26. Gravatar

  Ron,

  Wat een mooie website heb je toch! En naast dat; wat een schitterende foto's.
  Komen er snel weer nieuwe foto's bij?

  Xx Pien


 27. Gravatar

  Hi Ron,

  Kan alleen maar instemmen met alle positieve reacties die hier al staan. Heb ademloos naar je foto's gekeken, gewéldig! Graag zou ik dan ook (heb dit verzoekje overigens ook al via Facebook gedaan) een van je foto's gebruiken om tijdelijk op mijn tijdlijn te plaatsen. Ik hoop dat je snel weer nieuwe foto's kunt plaatsen, ben erg benieuwd!

  Vriendelijke groet,
  Karen SpoelstraReply

Plaats een reactie op mijn website
De avatars naast de reacties zijn Gravatars. Klik hier om gratis een Gravatar account aan te vragen. Alle andere sites die Gravatars ondersteunen laten dan ook je avatar zien!